Βοήθεια

Σε αυτή την σελίδα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που θα σας διευκολύνουν στην χρήση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης ermis.

Τεχνικές προδιαγραφές για την πύλη ermis

 • H πύλη ermis έχει σχεδιασθεί για να υποστηρίξει τον μεγαλύτερο δυνατό συνδυασμό προγραμμάτων πλοήγησης ιστού και λειτουργικών συστημάτων. Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε οδηγίες και ρυθμίσεις για την σωστή λειτουργία της πύλης σε κάθε περίπτωση.

Συμβουλές αναζήτησης

 • Η κεντρική «Αναζήτηση» της πύλης ermis έχει σχεδιασθεί για να βοηθά τον χρήστη στην αναζήτηση με λέξεις κλειδιά για πληροφορίες / υπηρεσίες που υπάρχουν στο www.ermis.gov.gr. Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε σύντομες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αποτελεσματική αναζήτηση στην πύλη.

Γρήγορες συμβουλές χρήσης για την πύλη ermis

 • Μεγιστοποιήστε τα οφέλη σας από την χρήση της πύλης ermis ακολουθώντας τις σύντομες συμβουλές που ακολουθούν.
 • Πως μπορώ να έχω γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία που με ενδιαφέρει;

  Συνδεθείτε στην πύλη ermis και χρησιμοποιήστε την επιλογή «Αγαπημένα» για τις υπηρεσίες και τις πληροφορίες της πύλης που σας ενδιαφέρουν. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε στο μέλλον να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση στα θέματα που σας ενδιαφέρουν μέσω της Προσωπικής σας σελίδας .

  Πως θα γνωρίζω αν μπορώ να εξυπηρετηθώ από τις υπηρεσίες του Εθνικού Δημοτολογίου (ΕΔ) που παρέχονται από την πύλη;

  Ελέγχετε συχνά του δήμους που είναι ενταγμένοι στο Εθνικό Δημοτολόγιο από τον σχετικό σύνδεσμο στην κεντρική σελίδα της πύλης. Αν ο δήμος που σας ενδιαφέρει εμφανίζεται στον νομό που έχετε επιλέξει τότε μπορείτε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών του ΕΔ.

  Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω μία πλήρως ηλεκτρονική υπηρεσία της πύλης;

  Ακολουθήστε τις οδηγίες για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση υπηρεσιών στην πύλη ermis που παρέχονται εδώ.

  Πως μπορώ να ελαχιστοποιήσω τις επισκέψεις μου στα ΚΕΠ για την χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της πύλης;

  Εγγραφείτε πρώτα στην Εθνική Πύλη ermis. Πλοηγηθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της πύλης που διεκπεραιώνονται πλήρως από αυτήν και αποφασίστε αυτές που σας ενδιαφέρουν. Δείτε τι πιστοποιητικά χρειάζονται οι υπηρεσίες αυτές στις λεπτομέρειες κάθε υπηρεσίας. Την επόμενη φορά που για οποιοδήποτε λόγο επισκεφτείτε κάποιο ΚΕΠ ζητήστε να σας πιστοποιήσουν φυσικά στην πύλη ermis.

  Έχετε μαζί σας κατά προτίμηση την αστυνομική σας ταυτότητα. Με τον τρόπο αυτό με το πέρας της διαδικασίας θα έχετε εγγραφεί αυτόματα σε όλες τις υπηρεσίες του Εθνικού Δημοτολογίου και του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών.

  Πως μπορώ δω το ιστορικό των ηλεκτρονικών συναλλαγών που έχω εκτελέσει;

  Συνδεθείτε στην πύλη ermis και πλοηγηθείτε στην ηλεκτρονική θυρίδα σας. Εκεί θα δείτε πλήρες ιστορικό όλων των ηλεκτρονικών συναλλαγών που έχετε εκτελέσει.

  Δεν καταλαβαίνω κάποιους όρους που εμφανίζονται στην πύλη. Τι μπορώ να κάνω;

  Χρησιμοποιήστε το Ευρετήριο όρων στο κεντρικό μενού της πύλης ermis. Εναλλακτικά επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της πύλης μέσω της φόρμας επικοινωνίας όπου μπορείτε να ζητήσετε να προστεθεί ένας νέος όρος στο ευρετήριο όρων. Τέλος το forum της πύλης είναι ένας έξυπνος τρόπος ανταλλαγής απόψεων που θα σας δώσει απαντήσεις σε πολλές από τις απαντήσεις σας.

  Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης που έχω για την πύλη ermis. Τι πρέπει να κάνω;

  Χρησιμοποιήστε την επιλογή «Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης» στην σελίδα σύνδεσης της πύλης και ακολουθήστε τις εμφανιζόμενες οδηγίες.

  Άλλαξε το e-mail μου τι πρέπει να κάνω;

  Ενημερώστε το προσωπικό σας προφίλ στην πύλη ermis με το νέο e-mail σας. Αν έχετε εκδώσει ψηφιακά πιστοποιητικά από την πύλη και έχετε ζητήσει να συμπεριληφθεί το e-mail σας σε αυτά, τότε θα χάσετε την δυνατότητα να υπογράφετε ψηφιακά τα e-mail σας με αυτά τα πιστοποιητικά. Στην περίπτωση αυτή ακυρώστε τα ψηφιακά πιστοποιητικά σας και προχωρήσετε σε έκδοση νέων από την πύλη.

 • κλείσιμο ^

Βοήθεια στα ψηφιακά πιστοποιητικά

 • Στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στη Δημόσια Διοίκηση η Εθνική Πύλη ermis χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους ψηφιακής αυθεντικοποίησης, υπογραφής και κρυπτογράφησης δεδομένων, που παρέχουν υψηλού επιπέδου ασφάλεια στη διεκπεραίωση των συναλλαγών του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση. Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών πιστοποιητικών.

Επικοινωνία με την πύλη ermis

 • Στείλτε τις παρατηρήσεις τα σχόλια και τις προτάσεις σας για την βελτίωση της πύλης ermis, αλλά και οποιοδήποτε σχετικό αίτημα έχετε χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας της πύλης. Η ομάδα υποστήριξης της πύλης θα επικοινωνήσει μαζί σας για να απαντήσει σε κάθε σας αίτημα.

Popular questions

Current announcements

View Article List